perjantai 23. syyskuuta 2011

Vuokra-asunnostakin voi saada oman näköisen tuunaamalla

Espanjassa vuokra-asunnot vuokrataan pääsääntöisesti kalustettuina. Meille se oli tietenkin helpottava tekijä, sillä huonekalujen kuljetus Suomesta olisi tullut kalliiksi samoin kuin koko asunnon kalustaminen. Asunnossamme oli siis valmiina kaikki perushuonekalut ja -tavarat mitä tarvitsee kuten sängyt, sohva, ruokapöytä ja perusastiasto. Tyylitajusta voidaan sitten aina olla montaa mieltä... ;)


Koska vuosi on pitkä aika ja halusimme tästä väliaikaisesta kodistammekiin kodikkaan ja viihtyisän, oli tarkoituksemme alun alkujaankin tuunata koti lisäkalusteilla ja Suomesta tuomilla tavaroillamme. Hiukan se kyllä kiristi kukkaroa, kun loppujen lopuksi oli aika paljon hankittavaa: astianpesukone, lapsille koulupöydät ja -tuolit, mattoja, kasveja ynnä kaikkea pientä mitä IKEA:sta tarttui mukaan. Lopputulos on kuitenkin niin hieno, etten malta olla esittelemättä sitä täällä blogissa.

Olohuone

Olohuoneessa oli valmiiksi mukava iso kulmasohva ja pari kirjahyllyä/vitriinikaappia. TV oli tosi vanha ja väärät mittasuhteet omaava, joten onneksi otimme Suomesta mukaan omamme.

Ennen:


Olohuoneessa muutimme järjestystä ja kannoimme keittiössä olleen hienon ruokapöydän sinne. IKEAsta löytyi edulllinen nojatuoli ja muutama viherkasvi tekemään oloa kodikkaaksi. Verhot vaihdoin omiin Suomesta tuotuihin verhoihini. 
Jälkeen:


Kuopuksen makuuhuone

Kuopuksen huoneessa ei ollut alunperin muuta kuin kaksi sänkyä ja yksi yöpöytä. Aika karu ja hotellihuoneen omainen kokonaisuus.
Ennen:

Tänne ostimme koulupöydän, työtuolin, kirjahyllyn ja maton. Kuopus halusi ehdottomasti myös ison viherkasvin huoneeseensa ja kyllähän se aina kodikkuutta tuo. Verhot siirrettiin aikuisten makkarista.

Jälkeen:

Esikoisen makuuhuone

Esikoisen huoneessa oli myös kaksi sänkyä ja yöpöytä. Huone on kuitenkin pienempi kuin kuopuksen huone, joten lattiatila tuntui tosi pieneltä. Mietimme päämme puhki miten tänne saisi vielä koulu/tietokonepöydän mahtumaan. 

Ennen:

Lopulta keksimme ratkaisun. Aikuisten makkarissa oli vain 140 cm leveä parisänky, joka oli vähän liian kapea kahdelle. Niin esikoinen sai tämän yhdelle luksusleveän sängyn ja aikuisten makkariin siirsimme kaksi 90 cm leveää sänkyä. Sitten mahtui jo työpöytäkin ja huoneesta tuli enemmän teinin valtakunnan näköinen.

Jälkeen:


Aikuisten makuuhuone


Aikuisten makuuhuone oli oikeastaan kaikista vähiten tuunausta tarvitseva. Ainoina heikoina lenkkeinä olivat omaan makun hieman vääränlaiset verhot (menivät kuopukselle) ja liian kapea sänky (meni siis esikoiselle).


Ennen:


Makuuhuoneeseen ei siis tarvinnut uusia kuin päiväpeite ja vaihtaa omat Suomesta tuodut verhot. Ja ne sängyt esikoisen huoneen kanssa. Ihanana plussana tässä huoneessa on ikioma kylppäri, johon sisäänkäynti on suoraan makuuhuoneesta. 
Jälkeen:


Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä ja pääasiahan se tietenkin on, että itse viihtyy. Jos kaikki ostokset, myös astianpesukoneen, laskee mukaan, niin tuunaukseen meni rahaa noin 1000 euroa. Jos oltaisiin tultu lyhyemmäksi aikaa, niin ei oltais tietenkään tehty mitään, mutta nyt oli ihan kiva tehdä tämä asunto kodiksi, kun olemme täällä ensi kesään asti. 


Edessä ansaittu lepoviikonloppu, kun kaikki huonekalut on saatu rakennettua ja muuttolaatikot purettua :)


Hyvää viikonloppua myös kaikille blogin lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Kiva koti. Miltä kodin ulkopuolella näyttää? Onko vilkas alue? Ihanaa olla pois Suomen kylmyydestä, vaikka välillä täällä vielä aurinko paistaakin ihanasti mutta ei ainakaan parane kunhan aikaa kuluu...

    VastaaPoista
  2. Thanks! Tää talo on sellaisen joen varrella, missä ei ole vettä lainkaan. Se "joki" tuo kuitenkin hieman maisemaa ja etäisyyttä vastapäätä oleviin talohin, joka on kiva. Edessä menevä tie tosin on aika vilkas ja meluisa, joka on pieni miinus (kauheaa tööttäilyä ja viritettyjen mopojen pörinää).

    Sijainniltaan talo on loistavassa paikassa. Kaikkialle on lyhyt matka: rantaan, kauppoihin, junalle/bussipysäkille ja lasten kouluun.

    Olen nyt Suomessa käymässä ja onneksi täälläkin kohtuullisen lämmin (tänään oli 16 astetta ja viikonlopuksi luvattu vieläkin enemmän). Tänään lähdin villakagastakki päällä ulos ja vähän nauratti, kun muilla tyyliin joku kevyt villapaita päällä.

    VastaaPoista