keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Sosiaalinen media lyhentää etäisyyksiä

Jouduin tulemaan työmatkan takia Suomeen pari viikkoa aikaisemmin kuin lapset. Onneksi mummi riensi apuun ja tuli hoitamaan lapsenlapsia Fuengirolaan (kiitos äiti!). Lapset lentävät perässä Suomeen Feria-lomallaan, joka osui sattumalta suomalaisen syysloman kanssa päällekkäin. Yhdessä sitten lennämme takaisin kotiin Espanjaan (edelleen tuntuu hieman hassulta sanoa tuo). Minulle tämä tekee yhteensä kolme kylmää ja sateista viikkoa Suomessa...


Näin sosiaalisen median ammattilaisena en voi olla hehkuttamatta kuinka käteviä erilaiset some-palvelut ovat yhteydenpidossa. Joka ilta ollaan lasten kanssa skypetetty ja kuvan kanssa keskustelu tekee kyllä keskusteluista paljon monimuotoisempia. Voi näyttää haavaa jalassa, uutta puseroa tai muutettuja taulun paikkoja (hmm äiti...). Voi hymyillä, vilkuttaa ja pelleillä ilmeillä. Koiramme Jadekin on päässyt ihmettelemään mistä tutut äänet kuuluvat ja lapset näkemään Jaden. Uskon että sekä lapsilla että minulla skypeily on huomattavasti vähentänyt ikävän määrää. Eikä ole edes maksanut mitään, koska skypestä skypeen soitetut puhelut ovat ilmaisia!



Toinen yhteydenpito väylämme on ollut Facebook. Sitä kautta ollaan chattailty ja on ollut helppo kysyä ja kertoa pieniäkin asioita... Mistä löytyy laastaria? Olen menossa kaverille yökylään. Mitä Jadelle kuuluu? Täällä sataa vettä! (viimeisin lainaus arvatenkin täältä Suomesta Espanjaan päin). Facebookin kautta olen myös päässyt ihailemaan ja kadehtimaan valokuvia helteisestä Fuengirolasta ja Feria-kulkueesta. Se on yksi asia mikä harmittaa. Olisin ehdottomasti halunnut päästä Fuengirolan Feriaan: kokemaan tunnelmaa, ihastelemaan kauniita pukuja ja maistelemaan tapaksia pikkukojuista. Ehkä ensi kerralla sitten?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti