maanantai 31. lokakuuta 2011

Happy Halloween from Fuengirola

Halloween eli pyhäinpäivä näyttää olevan iso juhla Espanjassa. Tänä vuonna pyhäinpäivä osui tiistaihin ja espanjalaiset saivat sen johdosta pidennetyn viikonlopun , koska tiistain lisäksi myös maanantai oli usealla vapaapäivä. Meidän koululaiset joutuvat kuitenkin sekä maanantaina että tiistaina kouluun, koska suomalaisessa koulussa eletään suomalaisen kalenterin mukaan.



Jo hyvissä ajoin ennen Halloween -viikonloppua paikalliset "kiina -kaupat" täyttyivät Halloween-krääsästä. Oli pukuja, pirunsarvia, peruukkeja, noitahattuja, kurpitsoita ja kaikkea mitä kuvitella saattaa. Sen verran Halloween näkyi myös suomalaisessa koulussa, että illalla alakoululaisille oli järjestetty Halloween-bileet diskoineen ja kilpailuineen. Kuopus pääsi siis pukeutumaan ja meikkaamaan itsestään vampyyrin :) (kuvaa ei kuulemma saanut laittaa tänne)

Me emme sen kummemmin pyhäinpäivää vietä, mutta aika levoton tämä ilta tuntuu olevan paikallisten keskuudessa. Paikallinen vappu? Ulkona kuuluu räjähdyksiä ja auton torvien tööttäilyä. Ovikellokin on pimputtanut useamman kerran illalla, kun pienet noidat, vampyyrit ja hirviöt ovat tulleet kysymään : karkki vai kepponen? Nyt päätimme, ettemme enää avaa ovea, kun kello on jo 23... hehe, kuvitelkaapa, että Suomessa pääsiäisnoidat soittelisivat vielä tähän aikaan illasta ovikelloja :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti