keskiviikko 9. marraskuuta 2011

WIfi On Board ja lentomatka menee nopeasti

Täällä sitä taas ollaan työmatkalla Suomeen. Ja ihan kirjaimellisesti matkalla, sillä kirjoitan tätä blogikirjoitusta lentokoneessa. Enimmäkseen on tullut käytettyä Air Finlandin ja Norwegianin halpislentoja ja jälkimmäiseltä löytyy Wifi On board - ilmainen netti yhteys lentokoneessa. Loistavaa!

Lentokoneella matkustamisesta on tullut arkipäivää monelle bisness-maailmassa työskentelevälle ja Espanjaan muuton jälkeen on itsekin tullut lenneltyä edes takas muutaman kerran töiden perässä. Lentokoneella matkustaminen ei itselle enää ole paljon sen kummosempaa kuin jos hyppäisin junaan. Ja vielä kohtuullisen nopeaa ja halpaakin. Keskimäärin olen saanut ostettua lentoliput noin 150 eurolla/suunta. Halvimmillaan yhdensuuntaisen lipun hinta on ollut 89 euroa. Mihinköhän asti sillä pääsisi Suomessa, jos lähtisi Helsingistä junalla?

"Halvimman" matkan teimme viime keväänä Ryanairilla Tampereelta Oslon kautta Malagaan. Tampere-Oslo välinen matka maksoi vain 5 euroa ja Oslo-Malaga 59 euroa (jos en nyt ihan väärin muista). Halvimman lainausmerkeissä siksi, että Oslon Ryggen lentokentällä oli 7 tunnin odotus seuraavaan lentoon ja siinä ajassa ehtii tuhlaamaan uskomattoman paljon rahaa... ainakin Norjassa! Tulipa omakohtaisesti koettua kuinka kallis maa Norja on. Esimerkkinä kävimme syömässä aterian paikallisessa ravintolassa läheisessä kylässä. Ruokalistalla oli jotain tyyliin mummon muusi ja lihapullat, jonka painikkeeksi otimme pullon viiniä. Lasku kahdelta hengeltä oli noin 100 euroa!!!!

Oslon reissusta oppineena lennänkin nykyään ihan suosiolla suorilla lennoilla vaikka niistä joutuu maksamaan hieman enemmän. Säästyypähän Suomen päässä matka Helsingin ja Tampereen välillä ja ajallisestikin siinä voittaa hurjasti. Finnairia en ole koskaan edes harkinnut huomattavasti kalliimpien hintojen vuoksi. Kahdesta muusta paras palvelu on mielestäni ollut Norwegianilla. Air Finland menettää pisteitä siinä, että lennot ovat luvattoman usein useita tunteja myöhässä. Ruokia näihin halpislentoihin ei kuulu, mutta kyllähän aikuinen himinen pystyy sen 4,5 tuntia olemaan syömättäkin ja saahan koneesta kuitenkin jotain pientä naposteltavaa ostaa.

Terveisiä yläilmoista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti