perjantai 9. syyskuuta 2011

Pakkaushelvetistä auringonpaisteeseen

Se joka on muuttanut lähiaikoina muistaa varmaan kuinka ihastuttavaa on käydä kaikki tavarat läpi ja jaotella ne erilaisiin pinoihin. NOT. Meille syntyi vaikka kuinka monta erilaista kasaa: Espanjaan lähtevät, Suomeen varastoon jäävät, Suomeen jonkun muun luo menevät (lasten isä, isovanhemmat, kummipoika, kaverin lapset jne.), kierrätettävät sekä roskiin menevät. Ihan uskomattomat määrät tavaraa, pääasiassa vaatteita, lähti ihan suoraan roskiin tai UFF:n laatikkoon. Siis kymmeniä jätesäkkejä! Huh minkä tavarapaljouden keskellä sitä on tullut asuttua! Ihmettelen vaan, että miten ne ovat kaikki mahtuneet meidän kotiimme!?!?!


Kahden viikon ajan sitä tuli tehtyä työtä kolmessa vuorosssa. Päivän kaksi ekaa vuoroa oli vuoroin omien tavaroiden läpikäyntiä ja vuoroin muun perheen auttamista omissa urakoissaan. Iltavuorossa, kun ei jaksanut enää fyysisesti tehdä mitään, surffattiin netissä ja etsittiin a) asuntoa Espanjasta b) vuokralaisia Suomen kämppään c) ostajaa autolle. Jossain vaiheessa kävi mielessä myös peruuttaa koko rumba. Kenellekään en kyllä suosittele muuttoa kahden viikon aikataululla.

No tavara ja laatikko kerrallaan asunto alkoi tyhjenemään ja kaksi päivää ennen lähtöä koitti viimein se päivä, kun muuttolaatikot vietiin pakettiatolla (kiitos, talkooväelle) T-taxin terminaaliin kuljetettavaksi rekalla Espanjaan. Liian paljonhan sitä tavaraa tuli otettua mukaan, noin 30 laatikollista, mutta kaiken karsimisen ja varastoinnin jälkeen sekin oli huippusuoritus.




Paukkausruljanssin jälkeen koitti vielä siivouspäivä ennen Espanjan koneen lähtemistä. Se meni jossain kooman tapaisessa tilassa, jossa vain teki asioita rutiininomaisesti. Koiramme Jade ei ollut ultran mukaan raskaana, joten estettä sen Espanjaan lähdölle ei olisi ollut. Emme kuitenkaan tässä hötäkässä ehtineet saamaan Jaden passia ja papereita kuntoon, joten siirsimme suosiolla Jaden muuton syksymmälle. Jade on varmasti onnellinen mummin ja ukin luona, jossa herkkujen saanti on taattu oikeus ;)

Lentopäivän aamuna koitti suunnaton helpotuksen tunne. Me selvittiin siitä! Löysimme kahdessa viikossa asunnon, vuokralaiset ja saimme pakattua kaiken. Vain auto jäi yhä odottamaan uutta omistajaansa...

Hasta luego!


5 kommenttia:

  1. Hei, Mielenkiintoista! Ja hieno mahdollisuus! Kuka nyt Suomen kylmyyttä ja pimeyttä kaipaa jos pääsee lämpimämpään. Minä taas lähden trooppisiin olosuhteisiin piakkoin työreissulle pidemmäksi aikaa, eli "normaalia" työ-koti-kauppa-elämää tropiikissa. No ihan normista se varmaan kyllä on aika kaukana ja ulkona tulee varmaan syötyä tosi usein.. halpaa ruokaa.. :)

    VastaaPoista
  2. Moi! Lainatakseni nelosen tv-ohjelmaa Fuengirolasta: "Oletko koskaan seissyt räntäsateessa ja miettinyt, että kaikki voisi olla toisin?". Me mietittiin ja päätettiin lähteä räntää pakoon... =)

    Ruoka on täällä halvempaa kuin Suomessa...jos siis ostaa kaupasta ja tekee itse. Ulkona syöminen tulee täälläkin kalliiksi.

    Ihanaa työreissua sulle Marre!

    VastaaPoista
  3. Hei Satu! Kiva että kirjoitat blogia elämästänne Epsanjassa! Aiotteko muka oikeasti muuttaa joskus takaisinkin Suomeen..? ;-)

    Voin kuvitella tuon muuttostressin... *apuva*

    Mutta liiasta roinasta on hyvä päästä eroon, sehän on sitä parasta Feng Shuita! =)

    VastaaPoista
  4. Moi Anne,
    Vuodeksi (vähän alle) ollaan lähdetty, mutta eihän sitä elämästä koskaan tiedä vuoden päähän, se on monta kertaa jo koettu... :)

    Pakollinen muutto kolmen vuoden välein tekisi jokaiselle hyvää. Ei tulisi turhaan kiinnittyä tavaraan, jota ei oikeasti tarvitse. Nyt varsinkin, kun piti oikeasti miettiä, että mitä viitsii tänne asti roudata, niin karsittiin aika lujalla kädellä. Tavaroista jotka Suomessa meni varastoon, taitaa aika moni tuntua turhalta vuoden päästä ;)

    VastaaPoista
  5. Mulla on ollut Suomessa tavarat viidessä eri paikassa vuodesta 1993 saakka. :-P Tuskin mitään koskaan haen, paitsi ehkä valokuva-albumit...

    VastaaPoista