maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannus eli San Juan Espanjassa

Olin siinä luulossa, että juhannusta ei Espanjassa vietetä, mutta kuinka väärässä olinkaan! Pyhän Johanneksen päivänä 25.6. eli San Juanin päivänä toivotetaan täälläkin kesä tervetulleeksi, mutta hieman erilaisin perintein kuin Suomessa

Meidän perhe lähti alkuillasta kävelemään rantakatua pitkin ja jo silloin saimme esimakua illasta. Espanjalaiset olivat hyvissä ajoin leiriytyneet hiekkarannalle telttoineen ja grilleineen nuotiopaikat valmiina. Perhettä oli koolla vauvasta vaariin.


Kävimme välillä syömässä ja illan hämärtyessä meno alkoi olla jo aika villiä. Biitsille raahatut kaiuttimet pauhasivat musiikkia, nuotiot roihusivat siellä sun täällä ja rannalla oli enemmän väkeä kuin koskaan päivisin. Osin meno tosin vaikutti hieman samalta kuin Helsingin Hietsussa koulujen päättäjäispäivänä, kun nuoriso oli nauttinut hiukan liikaa menojuomaa. Mutta pääosin ihmiset olivat ihan hyvässä kunnossa. 




Varsinaisiin juhannus -perinteisiin kuului hyppiä nuotion yli saadakseen syntejään anteeksi (kait?). Toinen tapa päästä synneistään tai saada onnea on kävellä mereen selkä edellä klo 12 yöllä ja jäädä sinne 9 aallon ajaksi. Kun kello alkoi lähentymään puolta yötä alkoivat ihmiset kerääntymään rantaviivan lähistölle ja noin tasalta kaikki ryntäsivät suurena joukkona huutaen mereen. Hauskaa, ainakin omat lapset juoksivat muiden joukossa ja uivat pitkään vaatteet päällä. Itse tyydyin valokuvien ottajan rooliin :) Ilotulituskin on kuulemma yleensä tapana, mutta tänän vuonna kaupungissa on säästätalkoot emmekä saaneet ilotulistusta. 


Suomalaisen perinteen mukaiset juhannusmenot kuittasimme tällä kertaa seuraavasti: sauna = ulkoilu 35 asteen helteessä, järveen pulahdus = uima-altaaseen hyppääminen, juhannusateria = texmex, kokko = nuotiot rannalla,vihta = palmunoksa ja Juanesia soimaan :D

1 kommentti:

  1. Kiitos edellisen postauksen vastauksestasi. Ja oikein paljon kiitoksia tästä. Aina mielenkiintoista lukea muiden tavoista juhlia, tai ihan arjestakin:)

    Venla

    VastaaPoista