keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Vakioasiakkaana eläinsairaalassa

On ehtinyt tulla vähän taukoa tähän bloggaamiseen. Aika mennyt koirastamme Jadesta huolehtiessa. Jade on oikeastaan koko Espanjassa olon ajan voinut huonosti ja jo ennen joulua käytimme häntä ensimmäisen kerran suomalaisen eläinlääkärin luona. Oli outoa lihomista, pissailua sisälle, silmätulehdusta yms. Silloin ei syy vaivoihin selvinnyt ja kun kunto alkoi huononemaan lähdimme hakemaan toista mielipidettä. Se reissu päätyi Jaden jäämiseen eläinsairaalaan ja kiireiseen kohtuleikkaukseen.

Leikkaus oli kohtuullisen pitkä, koska kohtu oli iso kokoinen ja täynnä nestettä. Samalla huomattiin, että Jaden maksa on oudon pieni ja siitä otettiin koepala. Kohdusta löytyi lisäksi kysta tai pieni kasvain, joka lähetettiin myös tutkittavaksi. Oli siis monta tulosta jännitettävänä leikkauksen jälkeenkin. Onneksi kysta osoittautui hyvälaatuiseksi. Maksa-arvot taas olivat huolestuttavan korkeat ja Jade määrättiin puoleksi vuodeksi erikoisdiettille plus antibioottikuuria pidennettiin. Ilman maksaa kun ei oikein tule toimeen.

Vuorokausi leikkauksen jälkeen saimme Jaden kotiin. Lasten kanssa kävimme hakemassa rakkaan koiramme kotiin ja olihan se surkea ja väsynyt näky. Mukana tullutta kauluria emme kauaa raaskineet pitää vaan päädyimme siihen, että päivisin vahdimme ja kauluria pidetään vain öisin. Eihän sen kanssa pysty edes juomaan itse! Ei sillä, että Jade olisi jotain suostunut juomaan tai syömään. Ekan viikon ajan juotimme Jadea pipetillä ja syötimme suoraan suuhun. Raukka. Aika heikossa kunnossa oli.


Nyt leikkauksesta on jo kulunut kuukausi ja Jade huomattavasti paremmassa kunnossa. Jaksaa lähte ulos lenkille ja juo itse. Ajoittain jopa syökin itse, mutta enimmäkseen joudumme vielä syöttämään sitä ja sylkee puolet ruoasta ulos. Epäilen, että antibiootti aiheuttaa pahoinvointia ja siksi ruoka ei oikein maistu. Nyt saimme onneksi lääkäriltä luvan lopettaa antibioottikuurin. Toivottavasti ruokakin lakaa taas maistumaan.

Se suuri asia mikä Jaden leikkauksesta seurasi on, että se ei voikaan nyt muuttaa kesällä kanssamme takaisin Suomeen. Ensinnäkin se on vielä liian heikossa kunnossa lentämään ruumassa. Ja toiseksi sille ei voi maksan ongelmien takia antaa tarvittavia rokotuksia, että sen voisi lennättää Suomeen. Onneksi vanhempani ovat tulossa syksyllä taas talveksi tänne, joten lennossa jotenkin vaihdamme ja Jade asustelee heidän kanssaan siten syksyn vielä täällä. Haemme hänet sitten jouluna kotiin, jos vointi on silloin jo parempi.

Mitenhän kaverukset suhtautuvat eroon?


5 kommenttia:

  1. Voi toista kuinka rankkaa on pikkuisella ollut. Toivottavasti alkaa nyt pian syòmàànkin itse niin saa voimia.

    VastaaPoista
  2. Kurjaa:(

    Millaisin tuntein te muuten suhtaudutte Suomeen tuloon? Aiotteko kenties vielä joskus muuttaa sinne uudestaan?

    Milloin palaatte Suomeen? Ja miten muutto tapahtuu?

    anteeksi uteluni, mutta tällainen kyselyikä se nyt iski.

    t. Venla

    VastaaPoista
  3. No ei nyt niin kovin innoissaan olla palaamassa. Mieluusti jäätäisiin tänne ja varmaan ainakin minä tulen tänne vielä joku päivä uudestaan asumaan. Yli vuoden oleskelu ulkomailla vaan on tosi iso ratkaisu, koska silloin tippuu Suomen sosiaaliturvasta pois. Että silloin pitäisi olla varma toimeentulo yms. täällä. Että tällä erää nyt palataan takaisin, mutta sydän jää tänne :)

    Muutto tapahtuu samalla tavalla kuin tänne tulokin eli lähetetään tavarat rekalla Suomeen. Muuttokuorma on lähdössä tuossa kesäkuun lopussa ja lapset myös. Itse vietän täällä vielä kesän, koska Suomen asunto on yhä vuokralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu, yrittäjä jos olet voit hankkiutua lähetetyksi yrittäjäksi, silloin sinä ja perheesi pysytte Suomen sosiaaliturvassa. Todistus myönnetään kahdeksi vuodeksi kerrallaan, lue lisää Eläketurvakeskuksen sivuilta.

      Poista
  4. Kivaa kesää Espanjaan ja hyvää muuttomatkaa Suomeen. Ja kiitos kivasta blogista, olen lueskellut pitkin vuotta :) Itsekin haaveilen Espanja-talvesta, toivottavasti toteutuu joskus tulevaisuudessa. Virve

    VastaaPoista