torstai 12. tammikuuta 2012

Valokuvia Aurinkorannikolta

Ensinnäkin hyvää tätä vuotta kaikille! Onpas tämä alkuvuosi ollut vauhdikas, kun en ole ehtinyt edes kirjoittelemaan. Saimme vieraita Suomesta ja reissasimme jonkin verran, kun oli vuokra-auto käytössä. Siitä myöhemmin oma blogikirjoitus. Tähän blogipostaukseen ajattelin laittaa kuvia syksyn ja talven varrelta elämästä Aurinkorannikolla. Sorry sekalainen järjestys.


Uuden vuoden perinteisiin Espanjassa kuuluu 12 viinirypäleen syöminen kellon lyöntien tahtiin. Joka lyönnillä saa esittää toiveen uudeksi vuodeksi.

Loppiainen on Espanjassa suurempi juhla kuin joulu. Loppiaisena järjestetään ympäri Espanjaa kulkueita, joissa Itämään tietäjät tuovat lapsille lahjoja eli heittelevät karkkia yleisön joukkoon. 

Täällä härkätaistelujen maassa olemme olleet yllättyneitä, että kaupoista ei meinaa saada hyvää kunnon sisäfilettä mistään. Lihakaupatkin tarjoavat vain entrecota. Tämä pihvi käytiin syömässä Argentiinalaisessa ravintolassa. 


Syksy 2011 oli Espanjassa vähäsateisin vuosikymmeniin (jee!).  Koko syksyn aikana oli vain kaksi rankkasadetta. Ohessa kuva ns. ritiläkadusta eli jalkakäytävästä, joka on peitetty ritilällä ja jonka alla virtaa sadevesi.


Yksi syksyn kohokohdista oli Fuengirolan feria. Silloin kaupunki täyttyi flamenco-mekkoisista naisista ja torille ilmestyi hurja huvipuisto, joka ei takuulla täyttänyt yhtäkään EU-standardia ;) 


Villasukat ovat täällä Espanjan lämmössä ahkerammassa käytössä kuin Suomessa -  kiitos kylmien lattioiden!


Punaviini on Espanjassa edullista: Suomessa noin 9 euroa maksava pullo on täällä noin 3-4 euroa.  


Aurinkorannikon suomalainen koulu täytti lokakuussa 20 vuotta ja järjesti isot juhlat. Molemmat tytöt olivat siellä esiintymässä :)

Jos koti-ikävä valtaa, löytyy kaupungista runsaasti Suomi-kauppoja ja -palveluita. Voi käydä ostamassa vaikka salmiakkia, tummaa leipää tai korvapuusteja =)


Pressanvaaleissa äänestäminen onnistuu myös ulkosuomalaisena - ennakkoon. Tässä Fuengirolan äänestyspisteen jonotusta ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. 

Muistatteko vielä nämä leimattavat bussikortit, joita Suomessakin oli vielä jokin aika sitten käytössä? 10 matkaa Fuengirolan paikallisbussilla maksaa 8 euroa (ilman korttia 1 euro/matka)


Monta mukavaa muistoa on ensimmäisten viiden kuukauden aikana syntynyt ja lisää tehdään koko ajan!

1 kommentti:

  1. Aika jànnà ja kiva tuo 12 viinirypàleen syòminen. Kiva postaus muutenkin :D

    VastaaPoista