perjantai 27. tammikuuta 2012

Viikko turistina Costa del Solilla

Isäni tuli vaimonsa kanssa meille kylään vuoden alussa ja saimme mahdollisuden reissata ja viettää hieman lomaa itsekin. Vuokrasimme auton viikoksi ja kiertelimme lähistöllä katsomassa paikkoja hieman eri näkökulmasta kuin paikallisjunan ikkunasta.

Ensimmäinen matkakohteemme oli Gibraltar. Iso pakettiauton runkoon tehty minibussimme oli täynnä porukkaa , kun lähdimme aamupäivästä ajelemaan kohti Gibraltaria. Meidän perhe oli edellisen kerran ollut siellä 1,5 vuotta aiemmin ja silloin jouduimme jonottamaan tuntikaupalla rajan yli pääsyä. Tällä kertaa ajattelimme olla fiksumpia ja jätimme auton Espanjan puolelle ja kävelimme rajan yli. Fiksu veto. Perille päästyämme lähdimme kiertämään saarta minibussilla. Näin tuli nähtyä paljon sellaista mitä emme edellisellä kerralla nähneet...

Lapsille suuri nähtävyys: puhelinkoppi! Mitä siellä tehdään? 
(sori en osaa kääntää näitä kuvia)

Tässä näkymä Gibraltarin kärjestä Afrikkaan.

Salmea on kutsuttu myös Herakleen portiksi ja sama nimi oli tällä muistomerkillä.

Näkymä vuorilta Gibraltarin satamaan. Noin paljon laivoja en ole koskaan nähnyt yhtä aikaa! 

Tässä itse mötikkä Espanjan puolelta kuvattuna.

Ja Gibraltarhan on kuuluisa apinoistaan. Niitäkin nähtiin runsaasti. 

Shoppailukassiin päätyi tuliaispullo isovanhemmille koiranhoitopalkkioksi, muutama vaate ja uusi kamera. Elektroniikka on suht halpaa tuolla ja alkoholi vielä halvempaa kuin Espanjassa... Gibraltarilla kävi valuuttana sekä eurot että punnat. Vaihtokurssit olivat vähän sinne päin eli paremmat diilit olisi saannut punnilla. 

Seuraava retki suuntautui Rondaan. Kuopus ikävä kyllä oli sairaana joten retki jäi myös minulta kokematta. Muutama kuva kuitenkin kauniista Rondasta.

Rondan kuuluisa silta
(ja jos joku osaa opettaa miten kääntää nämä kuvat niin kiva! 
Tietokoneella ne ovat pystyssä, mutta tänne kääntyvät vinoon)

Ja Rondan toinen silta.
(toivottavasti eivät niskat taitu ;)

Kävimme myös Malagassa katsomassa vanhaa kaupunkia ja shoppailemassa alennusmyynneissä. Tosin shoppailut jäivät vähemmäksi, kun joka paikassa oli niin pitkä jono, ettei jaksanut ryhtyä jonottamaan. Kahvilassa sattui hauska juttu, kun pyysin lapsille "hot chocolate" yrittäen saada kaakaota ja he saivatkin suklaaleivoksen :) Enkulla ei siis ihan joka paikassa pärjää... minä kyllä puhun espanjaakin, mutta en just silloin muistanut mitä kaakao on epsanjaksi (ihan cacao olis varmaan menny läpi ;).

Toki sitten autoilimme katsomaan myös rannikon muita kaupunkeja kuten Torremolinosta ja Benalmadenaa. Benalmadenan puerto on ehdoton nähtävyys veneilyn harrastajille ja suosittelen menemään sinne illalla, jolloin valot valaisevat kauniisti itämaiseen tyyliin rakennetut rakennukset. Isoja, upeita veneitä sai nähdä useita ja muutaman makean katamariinin. Ihmisiä ei ollut lähes ollenkaan. Millähän ne elää talvisin?

Benalmadena Puerto iltavalaistuksessa. 





1 kommentti:

  1. Tarkemmin sanottuna paikka ei ole "Benalmadena Puerto" vaan Benalmadena Costalla sijaitseva maailman kaunemmaksikin äänestetty "Puerto Marina" :).

    VastaaPoista