torstai 22. joulukuuta 2011

Neljän sukupolven joulujuhla Espanjassa

Joulu on omalta osaltani jo juhlittu, kun muut vasta valmistautuvat suureen juhlaan. Vietimme nimittäin oman joulujuhlan lasten kanssa jo lauantaina, koska lapset lähtivät eilen pariksi viikoksi Suomeen isänsä luokse. Ja mukava juhla olikin, neljä sukupolvea yhdessä.

Tämän vuoden osalta joulufiiliksen aloitti lasten koulun joulujuhla, joka pidettiin läheisessä kirkossa klo 9 illalla. Lapset lauloivat kauniisti enkelilauluja, oli seimikuvaelmaa ja pappi muistutti, että ensimmäinen joulu vietettiin hyvin samankaltaisessa ilmastossa kuin missä nyt elämme. Lunta ei siis tarvitakaan jouluun. 

Enkelikuoro, jossa oma esikoinenkin lauloi. 

Espanjalaisen kirkon katossa on tietenkin tuuletin :)

Kirkon jälkeen koko joukko lähti koululle hakemaan todistuksia. Pitkä päivä lapsille, kun päivällä oli olut ihan normaalisti koulua. Kotona olimme vasta lähempänä puolta yötä. Molemmat tytöt saivat loistavat todistukset päälle yhdeksän keskiarvolla. Hieno suoritus ottaen huomioon, että lapset ovat sanoneet koulun olevan täällä paljon vaikeampaa. 

Koulun joulujuhlaa seuraavana päivänä tulikin sitten kaikki Espanjassa tällä hetkellä olevat sukulaiset meille viettämään joulua. Itselle tämä vuosi on hieman haikea, koska olen ensimmäistä kertaa erossa lapsista jouluna. Siksi halusin pitää heille oman juhlan ennakkoon, että päästäisiin kaikki hieman joulufiilikseen ja voisimme antaa lapsille heidän joululahjansa ja he meille.

Oikein mukava ja lämminhenkinen ilta. Ja eniten iloitsin siitä, että saimme mahdollisuuden viettää joulua neljän sukupolven läsnäollessa. Mummini on asunut Espanjassa lähes 50 vuotta ja on jo 86-vuotias. Hän ei ole nää vuosiin jaksanut lähteä Suomeen jouluksi, joten pitkästä aikaa saimme hänet joulupöytäämme. Ja tämän viikon lauantaina sitten uudestaan, ilman lapsia.

Oikein ihanaa joulua kaikille lukijoille! <3

Tässä meidän perheemme tämän vuoden elektroninen joulukortti:


Make your own slideshow with music at Animoto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti